De voordelen van het kiezen voor een professionele fotograaf die is aangesloten bij een beroepsvereniging

Voor een klant kan het voordelig zijn om samen te werken met een professionele fotograaf die is aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals DuPho in Nederland zoals PICS. Hier zijn enkele potentiële voordelen voor klanten:

 

Professionele Kwaliteit

Beroepsverenigingen stellen vaak hoge normen voor hun leden, wat betekent dat de fotografen die zijn aangesloten bij deze organisaties een bepaald niveau van professionele kwaliteit en vaardigheden moeten handhaven. Klanten kunnen dus verwachten dat ze werken met een bekwame en ervaren professional.

 

Ethische Normen

Beroepsverenigingen hebben vaak een gedragscode of ethische normen waaraan leden zich moeten houden. Dit biedt klanten een zekere mate van vertrouwen dat de fotograaf integer en ethisch handelt in hun professionele praktijk.

 

Toegang tot Expertise

Leden van beroepsverenigingen hebben vaak toegang tot educatieve en professionele ontwikkelingsmogelijkheden. Dit betekent dat een fotograaf die lid is van een beroepsvereniging mogelijk up-to-date is met de nieuwste technologieën, trends en technieken in de fotografie.

 

Up-to-date kennis

Beroepsverenigingen bieden doorgaans educatieve middelen, workshops en conferenties aan hun leden. Dit stelt fotografen in staat om hun kennis en vaardigheden voortdurend bij te werken, wat indirect ten goede komt aan de klant door de levering van hoogwaardige diensten.

 

Netwerkmogelijkheden

Fotografen die deel uitmaken van een beroepsvereniging hebben vaak toegang tot een netwerk van andere professionals in hun vakgebied. Dit kan handig zijn als er specifieke expertise nodig is voor een project, of als de klant aanvullende diensten nodig heeft die buiten het bereik van de fotograaf vallen.


Backup

Op leden van de beroepsgroep kan teruggevallen worden gemaakt als backup voor situaties van overmacht, waaronder ziekte. Op deze wijze wordt de continuïteit van een opdracht gewaarborgd.

 

Geschillenbeslechting

Beroepsverenigingen bieden vaak een mechanisme voor geschillenbeslechting. Als er zich onverhoopt problemen voordoen tussen de fotograaf en de klant, kan de klant mogelijk gebruikmaken van de middelen die de beroepsvereniging biedt om het geschil op te lossen.


Algemene en gangbare voorwaarden die van toepassing zijn op klanten van de beroepsgroep voor professionele fotografen DuPho worden gehanteerd door PICS. PICS heeft geen aanvullende eigen bepalingen toe, waardoor er geen verborgen kleine lettertjes zijn die voor verrassingen kunnen zorgen.n bepaalde beroepsvereniging waaraan een fotograaf is aangesloten.

DuPho hanteert aanvullende algemene voorwaarden die specifiek zijn afgestemd op bijzondere opdrachten, zoals huwelijken, geboortes en afscheid. Daarnaast beschikt DuPho over algemene voorwaarden die van toepassing zijn op bewegend beeld en videodiensten.

PICS is aangesloten bij de beroepsvereniging voor professionele fotografen (en videografen) DuPho en geregistreerd onder lidmaatschapsnummer 52821.


Bekijk hier het profiel van Sam Huibers op de website van DuPho: https://www.dupho.nl/fotograaf/samhuibers

Meer informatie over DuPho is te vinden via deze link: https://www.dupho.nl

Screenshot 2024-01-18 at 07.27.04

DuPho-lid_logo_500_px-1