FAQ

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over mijn fotografiediensten. Of je nu op zoek bent naar informatie over de fotograaf, de werkregio, of de diensten voor bedrijfsreportages en evenementen, hier vind je de informatie die je nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Door wie worden de foto’s gemaakt als ik een boeking maak bij PICS?
De foto’s worden gemaakt door Sam Huibers. Hij is eigenaar van PICS en ervaren professionele fotograaf. Alle foto’s op deze website zijn door hem zelf gemaakt. Alleen in geval van uitzonderlijke situaties en overmacht, zoals bij ziekte, zal PICS helpen bij het vinden van een andere fotograaf. PICS beschikt over een uitgebreid netwerk van professionele fotografen.
Maakt PICS ook zakelijke reportages voor bedrijven of fotografeert op bedrijfsevenementen?
Jazeker, bedrijfsevenementen, reportages en bedrijfsfeestjes hoort zeker ook tot de diensten van PICS. Voor organisaties, stichtingen en bedrijven zonder winstoogmerk en met een maatschappelijk belang, hanteren wij ook niet-commerciële tarieven.
Wat zijn de voordelen van een fotograaf die is aangesloten bij een beroepsvereniging zoals PICS?
PICS is aangesloten bij de beroepsvereniging van professionele fotografen DuPho met lidmaatschap nummer 52821. Ten eerste is het lidmaatschap bij DuPho een soort keurmerk. Bij aanmelding bij de beroepsvereniging is het portfolio beoordeeld en is gekeken naar ervaring en opleidingen op het gebied van fotografie. Daarnaast zijn de algemene voorwaarde van DuPho op PICS van toepassing. Deze zijn helder en geven eenduidige algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden van DuPho staan onderaan in de link op de website van PICS. Meer informatie over DuPho is te vinden op de website van DuPho: https://tinyurl.com/Over-DuPho
Hoeveel jaren ervaring heb je in deze branche?
Ik ben 18 jaar geleden naast een vaste baan in het bedrijfsleven in 2005 als freelance fotograaf begonnen met PICS. Momenteel ben ik volledig toegewijd aan fotografie als ervaren professioneel fotograaf en ben eigenaar van PICS. Ik heb jarenlang diverse fotografie-opleidingen gevolgd. Ik blijf mij verder in het vakgebied bekwamen en mijn kennis actueel houden door cursussen te volgen over nieuwe ontwikkelingen, met name op het gebied van digitale beeldbewerking. Ik volg de ontwikkelingen in de branche op de voet en ben aangesloten bij de beroepsgroep van professionele fotografen DuPho. Ik werk voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Kijk op mijn LinkedIn profiel voor meer informatie over mijn ervaring en opleiding.
Welke relevante opleidingen of trainingen heb je gevolgd?
Ik heb jarenlang diverse fotografie-opleidingen gevolgd, waaronder diverse cursussen aan de Fotoacademie in Amsterdam. Ik blijf mij verder in het vakgebied bekwamen en mijn kennis actueel houden door master classes, cursussen en trainingen te volgen over nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van digitale beeldbewerking (zoals Photoshop). Meer informatie staat in mijn LinkedIn profiel.
In welke regio is PICS werkzaam?
PICS is gevestigd in Amsterdam. Wij zijn in heel Nederland actief. Buiten Amsterdam berekenen wij 0,21 cent per kilometer.
Wat voor een apparatuur en software gebruikt PICS?
PICS blijft continue investeren in de nieuwste technologieën. Op dit moment gebruik ik onder andere een professionele Nikon Z9 systeemcamera, het vlaggenschip van Nikon. Daarmee krijg je prachtige beelden in zeer hoge resolutie (40 MP camera) wat de beelden uitermate geschikt maakt voor professioneel drukwerk en vergrotingen voor aan de muur. De camera is tevens geruisloos; je hoort dus geen storende klikken tijdens een ceremonie of reportage. Ook is het maken van video-opnames in HD-kwaliteit mogelijk tot wel 8k, ook geschikt voor televisiescherm. Uiteraard heb ik ook een nieuwe professionele backup camera van Nikon, met dezelfde beeld- en videospecificaties als de Z9. Bekijk hier meer informatie over de Z9 van Nikon: Tevens gebruik ik een professionele Nikon SB-700 flitser voor reportages. Dit is een veelzijdige flitser met zeer groot bereik. Voor software heeft PICS een doorlopend abonnement op Adobe Creative Cloud solutions. Daarmee beschikt PICS altijd over de laatste versie van o.a. Adobe Lightroom en Photoshop voor professionele nabewerking en archivering van foto's.
Kan ik door PICS ook een album van mijn fotoreportage laten samenstellen en hoe ziet dit eruit?
Kies uit een enorme reeks prachtige kleuren van elke materiaalsoort. Omslagmateriaal naar keuze met optionele UV-tekst of lasergravure met gepersonaliseerde tekst. Bekijk via de link de vele keuzemogelijkheden voor de kleuren en materialen: https://tinyurl.com/voorbeeld-album. Loxleycolour printlab voor professionele fotografen is partner van PICS. Aanrader: verras je familie, getuigen en / of ceremoniemeesters met een fotoboek. Dit album is een voordelig geprijste downscale van hoge kwaliteit gedrukt op fotografisch papier zoals het originele album en is een perfect kado om een goede vriend of familielid te geven.
Wat is een klantensite?
Een klantensite is een eigen webpagina met een slideshow van een selectie van foto’s met muziek naar eigen keuze. Tevens staan alle foto's daarin online. De klantensite staat in een afgeschermde besloten omgeving en is met een toegangscode beveiligd. Je kunt zelf de link en toegangscode delen met familie en vrienden. De klantensite is standaard in een pakket inbegrepen en staat 2 maanden on-line. Om zelf de slideshow te bewaren en na deze periode op je telefoon, computer of TV te bekijken is de slideshow verkrijgbaar in de webwinkel. Ieder klantensite heeft een webwinkel waar professionele fotoafdrukken en premium producten kunnen worden besteld. Als klant van PICS krijg je voor huwelijksreportages en uitvaarten een speciale kortingscode van 10% op al je bestellingen. Deze korting geldt ook voor familie en vrienden. PicturePresent is partner van PICS. Kijk hier naar een voorbeeld van een klantensite met webwinkel. Dit is een algemene demo op de site van PicturePresent en de foto’s zijn derhalve niet door PICS gemaakt. Bekijk de demo klantensite hier: https://tinyurl.com/demo-klantensite. Voor bedrijven maken wij ook slideshows met muziek van de reportage voor op eigen intranet en social media. Dat is bij de prijs inbegrepen.
Kan ik foto’s ook zelf laten afdrukken en zelf albums maken? Waar kan ik dat het beste laten doen.
Ja dat is uiteraard mogelijk. Wij leveren alle foto’s in hoge resolutie. Hiermee kun je ook vergrotingen voor aan de muur laten maken. Het is wel van belang een goed printlab te kiezen om de kwaliteit van de afdrukken te waarborgen. PICS Pro’s choice voor premium prints, albums en gepersonaliseerde fotoproducten is: https://tinyurl.com/fotoproducten-albums

Neem contact op

Nog vragen? Staat je vragen niet tussen de veelgestelde vragen? Stel je vraag dan via de chatfunctie, Whatsapp of via het contactformulier. Ons bellen kan natuurlijk ook, ook in het weekend.