FAQ

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over mijn fotografiediensten. Of je nu op zoek bent naar informatie over de fotograaf, de werkregio, of de diensten voor bedrijfsreportages en evenementen, hier vind je de informatie die je nodig hebt.

Veelgestelde vragen

De foto’s worden gemaakt door Sam Huibers. Hij is eigenaar van PICS en ervaren professionele fotograaf. Alle foto’s op deze website zijn door hem zelf gemaakt. Alleen in geval van uitzonderlijke situaties en overmacht, zoals bij ziekte, zal PICS helpen bij het vinden van een andere fotograaf. PICS beschikt over een uitgebreid netwerk van professionele fotografen.

Lees hier meer over Sam Huibers.

 

65B6C406-CB0D-4CCA-9724-D8D59261FC81

 

Transparent BG-02

 

Jazeker, bedrijfsevenementen, reportages en bedrijfsfeestjes hoort zeker ook tot de diensten van PICS. Voor organisaties, stichtingen en bedrijven zonder winstoogmerk en met een maatschappelijk belang, hanteren wij ook niet-commerciële tarieven.

Lees hier meer over zakelijke fotografie.

Jazeker. Met de uitbreiding van diensten met videografie krijg je een fotograaf met een videograaf samen als unieke combideal voor de prijs waarvoor je elders meestal alleen een fotograaf hebt.

PICS & VIDS is een samenwerkingsverband met zelfstandig gevestigde ondernemers die naar eigen creatieve inzichten een unieke videoreportage voor je maken, rekening houdend met je eigen wensen die we altijd uitgebreid vooraf met je bespreken.

In de meeste gevallen leveren we maatwerk en bepalen deze ondernemers zelf hun tarief voor jou op maat tegen een concurrerende  prijs. 


Professionele editing en montage is bij de prijs inbegrepen. 
Het bewerken en monteren van video's vergt aanzienlijke tijd en expertise. Deze ondernemers maken dan ook zelf een afspraak over de levertijd met jou per opdracht voor een zo mooi mogelijk resultaat alsmede over de duur van de video('s). Prijzen van de pakketten op onze website zijn dan ook indicatieve vanaf prijzen, alsmede de op te leveren output.  Gemaakte afspraken met deze ondernemers worden altijd aan je bevestigd in de opdrachtbevestiging die je voor akkoord tekent na overeenstemming. 

Met zowel foto's als video met geluidsopname en muziek heb je een unieke herinnering aan je evenement!

 Ook alleen als videograaf te boeken zonder fotoreportage. 

PICS & VIDS is een handelsnaam van PICS en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 90081854. 

Kijk hier voor meer informatie over PICS & VIDS.

PICS & VIDEO-R-01

 

PICS is aangesloten bij de beroepsvereniging van professionele fotografen DuPho met lidmaatschap nummer 52821.

Ten eerste is het lidmaatschap bij DuPho een soort keurmerk. Bij aanmelding bij de beroepsvereniging is het portfolio beoordeeld en is gekeken naar ervaring en opleidingen op het gebied van fotografie. Daarnaast zijn de algemene voorwaarde van DuPho op PICS van toepassing. Deze zijn helder en geven eenduidige algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden van DuPho staan onderaan in de link op de website van PICS. Meer informatie over DuPho is te vinden op de website van DuPho.

DuPho-lid-logo-1

 

Ja, dat is goed geregeld bij PICS.

Wij zijn ook maar gewone mensen en kunnen altijd ziek worden en er kan sprake zijn van overmacht.

Wij kunnen zorgen voor backups voor zowel fotoreportages als voor videografie. PICS & VIDS is een samenwerkingsverband met zelfstandige professionals in de branche. Mocht in onverhoopte situaties het noodlot toeslaan dan kunnen de professionals met wie we samenwerken zichzelf  laten vervangen via hun eigen netwerk.

De fotograaf / videograaf draagt bij calamiteiten, in overleg met jou, zelf een geschikte en beschikbare zelfstandige professional aan je voor. 

Daarnaast zijn we geregistreerd bij de beroepsgroep van professionele fotografen DuPho en kunnen we altijd een beroep op haar leden. Verder beschikken wij en degenen met wie we samenwerken over een uitgebreid netwerk van professionele fotografen en videografen waar we op kunnen terugvallen.

Ik ben 18 jaar geleden naast een vaste baan in het bedrijfsleven in 2005 als freelance fotograaf begonnen met PICS.

Momenteel ben ik volledig toegewijd aan fotografie als ervaren professioneel fotograaf en ben eigenaar van PICS. Ik heb jarenlang diverse fotografie-opleidingen gevolgd. Ik blijf mij verder in het vakgebied bekwamen en mijn kennis actueel houden door cursussen te volgen over nieuwe ontwikkelingen, met name op het gebied van digitale beeldbewerking.

Ik volg de ontwikkelingen in de branche op de voet en ben aangesloten bij de beroepsgroep van professionele fotografen DuPho. Ik werk voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Kijk op mijn LinkedIn profiel voor meer informatie over mijn ervaring en opleiding.

PICS Historie Infographic-1

 

Ik heb jarenlang diverse fotografie-opleidingen gevolgd, waaronder diverse cursussen aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Ik blijf mij verder in het vakgebied bekwamen en mijn kennis actueel houden door master classes, cursussen en trainingen te volgen over nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van digitale beeldbewerking (zoals Adobe Photoshop).

PICS is gevestigd in Amsterdam. Wij zijn in heel Nederland actief.

Buiten Amsterdam berekenen wij 0,21 cent per kilometer.

PICS blijft continue investeren in de nieuwste technologieën. Op dit moment gebruik ik onder andere een professionele Nikon Z9 systeemcamera, het vlaggenschip van Nikon. Daarmee krijg je prachtige beelden in zeer hoge resolutie (40 MP camera) wat de beelden uitermate geschikt maakt voor professioneel drukwerk en vergrotingen voor aan de muur. De camera is tevens geruisloos; je hoort dus geen storende klikken tijdens een ceremonie of reportage. Bekijk hier meer informatie over de Z9 van Nikon.

Ook is het maken van video-opnames in Ultra HD-kwaliteit mogelijk tot wel 4k (zelfs 8k indien gewenst), ook geschikt voor televisiescherm. Uiteraard heb ik ook een nieuwe professionele backup camera van Nikon, met dezelfde beeld- en videospecificaties als de Z9.

Onze nieuwste aanwinst: een zogenaamde 'First Pilot View', met goggles bestuurde splinternieuwe DJI Ava Pro-view drone. Bekijk hier de productvideo van de fabrikant.

Tevens gebruik ik een professionele Nikon SB-700 flitser voor reportages. Dit is een veelzijdige flitser met zeer groot bereik. Voor software heeft PICS een doorlopend abonnement op Adobe Creative Cloud solutions. Daarmee beschikt PICS altijd over de laatste versie van o.a. Adobe Lightroom en Photoshop voor professionele nabewerking en archivering van foto's.

 

Screenshot 2023-12-13 at 14.43.42

 

Een klantensite is een eigen webpagina met een slideshow van een selectie van foto’s met muziek naar eigen keuze. Tevens staan alle foto's daarin online. De klantensite staat in een afgeschermde besloten omgeving en is met een toegangscode beveiligd. Je kunt zelf de link en toegangscode delen met familie en vrienden. De klantensite is standaard in een pakket inbegrepen en staat 2 maanden on-line.

Om zelf de slideshow te bewaren en na deze periode op je telefoon, computer of TV te bekijken is de slideshow verkrijgbaar in de webwinkel. Iedere klantensite heeft een webwinkel waar professionele fotoafdrukken en premium producten kunnen worden besteld. Als klant van PICS krijg je voor huwelijksreportages en uitvaarten een speciale kortingscode van 10% op al je bestellingen. Deze korting geldt ook voor familie en vrienden.

PicturePresent is partner van PICS. Kijk hier naar een voorbeeld van een klantensite met webwinkel. Dit is een algemene demo op de site van PicturePresent en de foto’s zijn derhalve niet door PICS gemaakt. Bekijk de demo klantensite.  

Voor bedrijven maken wij ook slideshows met muziek van de reportage voor op eigen intranet en social media. Dat is bij de prijs inbegrepen.

Ja dan kan, PICS kan je geheel ontzorgen, compleet met album en foto's in lijst of ander materiaal gedrukt. 

Kies uit een enorme reeks prachtige kleuren van diverse materiaalsoorten. Omslagmateriaal naar keuze met gepersonaliseerde tekst.

Foto’s in albums worden afgedrukt op hoogwaardige Fuji Lustre fotopapier en komen zo optimaal tot hun recht. 

Bekijk via de link de vele keuzemogelijkheden voor de kleuren en materialen:

Voorbeeld en keuzemogelijkheden luxe album

Je krijgt middels een app eerst een voorvertoning van de foto’s zodat je zelf kunt uitzoeken welke foto’s je in het album wilt. Je krijgt daarna een conceptopmaak van het album te zien waar je nog om wijzigingen op kunt verzoeken. Nadat je het conceptalbum hebt goedgekeurd wordt het album gedrukt.

Aanrader: verras je familie, getuigen en / of ceremoniemeesters met een fotoboek. Dit album is een voordelig geprijste downscale van hoge kwaliteit gedrukt op fotografisch papier zoals het originele album en is een perfect kado om een goede vriend of familielid te geven.

Screenshot 2024-05-16 at 08.21.05

 

 

Ja dat is uiteraard mogelijk. Wij leveren alle foto’s in hoge resolutie. Hiermee kun je ook vergrotingen voor aan de muur laten maken. Het is wel van belang een goed printlab te kiezen om de kwaliteit van de afdrukken te waarborgen.

PICS Pro’s choice voor premium prints, albums en gepersonaliseerde fotoproducten is PicturePreset. Bekijk hier de vele mogelijkheden en prijzen en bestel direct online. 

Ja wij hebben een studio in het centrum van Amsterdam, nabij het Vondelpark.

De studio is geschikt voor maximaal 4 personen.

Voor (zakelijke) portretten hebben wij ook een mobiele studio voor op locatie. 

In onze studio zijn verschillende papieren achtergrond rollen beschikbaar. Standaard staan de kleuren wit, zwart en legergroen klaar in de studio. Op aanvraag kun je ook de kleuren roze, rood, paars en blauw gebruiken tijdens je shoot. Ook onze witte muur en houten vloer zijn ideaal als achtergrond. Verder kan we in de nabewerking alle kleuren van de regenboog op de achtergrond plaatsen.

Screenshot 2024-02-19 at 14.51.04

Screenshot 2024-02-19 at 14.39.44

Screenshot 2024-02-19 at 14.40.06

 

"Ja, ik ben ervaringsdeskundige met zowel huwelijken als uitvaarten. Omdat ik beiden van dichtbij heb meegemaakt, kan ik me goed inleven, meeleven en de gebeurtenissen mooi en uniek registreren."

Ik fotografeer ook mensen die met ziekte te maken hebben. Geen haastwerk, persoonlijke benadering en op gepaste respectvolle wijze foto’s van je dierbare met of zonder familie.

Van mijn moeder die ongeneeslijk ziek was heb ik tijdens haar ziekte veel foto's gemaakt die nu van onschatbare waarde zijn. 

Foto's dierbaren bij ziekte moeder

Voor trouwreportages gebruik ik mijn logo in de kleuren rood, de kleur van de liefde en warmte.

Logo PICS rood trouwfotografie

 

Voor uitvaartreportages is mijn logo blauw. Het wordt vaak geassocieerd met diepte en loyaliteit, geloof,  en de hemel.

PICS logo blauw afscheidsfotografie

 

Neem contact op

Nog vragen? Staat je antwoord niet tussen de veelgestelde vragen? Stel je vraag dan via de chatfunctie, WhatsApp of via het contactformulier. Ons bellen kan natuurlijk ook, ook in het weekend.