Samenwerking PICS en Pride Amsterdam: PICS is officiële fotograaf voor de Pride Amsterdam

PICS is een samenwerking aangegaan met de Pride Amsterdam organisatie voor het maken van beelden voor hun website en social media met als thema TOGETHER.

In 2026 zullen wij ook verslag maken van de World Pride in Amsterdam als officiële fotograaf van de Pride Organisatie en gemeente Amsterdam.

Als gedrevene en gepassioneerde fotograaf maak ik al jarenlang foto's van de Pride.

“Door het maken van unieke, betekenisvolle foto's wil ik graag bijdragen aan het thema TOGETHER van de Pride. Het doet me daarbij goed te zien dat de Pride is uitgegroeid tot een aangelegenheid voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid en afkomst.”

Toegankelijkheid voor iedereen is dit jaar een belangrijk onderwerp. Zo varen onder meer een boot mee voor doven en slechthorenden, mensen met een licht verstandelijke beperking, jongeren en ouderen.

Pride Amsterdam vindt plaats van 27 juli t/m 4 augustus 2024. · 300+ activiteiten. Tijdens de Pride vinden er zo'n 300 evenementen plaats. In 2024 zal Pride Amsterdam in het teken staan van verbinding met als thema TOGETHER. In een polariserende samenleving komt de lhbtiqa+-community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar. Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer weet te vinden. Samen sterker, ondanks onze verschillen.

Gedurende het jaar zullen wij ook verslag maken van diverse evenementen georganiseerd door de Pride Amsterdam organisatie waaronder business inclusie borrels op locatie bij multinationals.

Over Sam Huibers en PICS
Voor meer informatie over PICS bekijk onze website: www.picsonline.nl.
Sam Huibers is ervaren professioneel fotograaf en eigenaar van PICS. Hij is ingeschreven bij de beroepsgroep voor professionele fotografen DuPho.

PICS is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 90081854.

PICS levert ook videodiensten onder de handelsnaam PICS & VIDS.

Voor meer informatie over PICS bekijk onze website: www.picsonline.nl.

Bekijk hier het profiel van Sam Huibers: https://www.picsonline.nl/over-sam-huibers

Over Pride Amsterdam
Pride Amsterdam vindt in 2024 plaats van zaterdag 27 juli t/m zondag 4 augustus. Onder het motto ‘Be who you are, love who you want’ vraagt Pride Amsterdam blijvend aandacht voor de acceptatie en gelijkheid van lhbtiqa+-personen overal ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van de lhbtiqa+-community. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het meerdaags evenement bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.

Pride Amsterdam start dit jaar op 27 juli in het Vondelpark en sluit op zondag 4 augustus op De Dam. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij activisme en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Meer informatie vindt u op www.pride.amsterdam en www.pride.amsterdam/thema.

In 2026 organiseert Pride Amsterdam de WorldPride: www.worldpride.amsterdam

L1040499-1