Nieuw bij PICS & VIDS - creatieve cinematische video design

Copy of Het Creatieve Cinematische Video Concept  Design Proces Infographic

Maak kennis met onze baanbrekende nieuwe dienst: creatieve cinematische video ontwikkeling die een naadloze ervaring biedt; van het initiële ontwerp tot de uiteindelijke videoproductie. 

Onder leiding van de visionaire content creator Sem de Groot van Medits Productions, een jonge getalenteerde filmmaker, is ons team toegewijd om jouw ideeën tot leven te brengen met ongeëvenaarde creativiteit en expertise. Ga met ons mee op een reis van innovatie en uitmuntendheid in storytelling.

In deze blog lees je meer over het video-ontwikkelingsproces, met de focus op het creëren van overtuigende video’s, bijvoorbeeld bedrijfspromotievideo of HR-video's. Ontdek de essentiële elementen die bijdragen aan het succes van een video en hoe die ervoor zorgen dat het verhaal perfect aansluit bij de wensen van de klant. Van het begrijpen van doelstellingen tot het leveren van een op maat gemaakte bedrijfsvideo: ontdek wat je als klant kunt verwachten en hoe te streven naar een waardevol en impactvol eindresultaat.

Toegevoede waarde 

Het creatieve cinematische video-ontwikkelingsproces biedt een uniek vertelproces, waarbij elk project wordt behandeld als een ontdekkingsreis. Het bedrijf begrijpt het belang van samenwerking met klanten en verweeft hun ideeën en visies in het narratief. Deze benadering waarborgt niet alleen een persoonlijke touch, maar garandeert ook een cinematografisch meesterwerk dat resoneert met het publiek.

Verhogen van merkbekendheid: Door boeiende verteltechnieken te integreren, streeft creative cinematics ernaar de merkbekendheid voor haar klanten te vergroten. De kracht van een goed doordacht verhaal heeft het potentieel om het publiek te boeien, een blijvende indruk achter te laten en de band tussen het merk en de doelmarkt te versterken.

Verbeteren van websiteconversie: Bewust van de impact van visuele content op online platforms, voorziet creative cinematics een verbetering van de conversieratio van websites voor bedrijven die gebruikmaken van hun diensten. Boeiende verhalen in combinatie met professioneel geproduceerde beelden kunnen een website transformeren tot een dynamische en conversievriendelijke omgeving, waardoor bezoekers worden verleid om verder te verkennen en zich tot loyale klanten te converteren.

De fasen van het cr=reatieve video-ontwikkelproces 
Bij het ontwikkelen van een concept voor een bedrijfsvideo is het belangrijk om de kernwaarden en doelen van het bedrijf in overweging te nemen

Dit zijn de stappen voor het creatieve cinematische video-ontwikkelingsproces, verdeeld over de zeven hoofdfasen: briefing, pre-productie, productie, post-productie, levering, feedback en evaluatie (zie infographics).

In de briefing worden de verwachtingen en doelstellingen van de klant vastgesteld. Deze worden vervolgens uitgewerkt in een planning en vertaald naar een beeldconcept tijdens de pre-productiefase. De productie en post-productie omvatten de daadwerkelijke opnames, gevolgd door videomontage en de levering aan de klant. Eventuele revisies op verzoek van de klant worden uitgevoerd, en tenslotte wordt het project geëvalueerd.

Elke fase in dit proces speelt een cruciale rol bij het creëren van een effectieve en aantrekkelijke cinematische video.

Het volgen van deze stappen in elke fase van het proces draagt bij aan een geïntegreerde, gestructureerde en succesvolle realisatie van een cinematische video.

Samenwerking tussen de opdrachtgever en de klant

Een nauwe samenwerking en communicatie met de klant zijn cruciaal voor het succes van het creatieve cinematische video-ontwerpproces. Hier is een aanvulling op de eerder beschreven stappen, waarin de interactie en samenwerking met de klant centraal staan. Als klant zijnde kun je zo bekijken wat je van een professionele opdrachtgever mag verwachten en kun je het proces bijsturen. 

Fase 1.  Briefing

Bepalen van doelen en overleg met klant
In deze fase voert de videograaf uitgebreide gesprekken met de klant om de doelstellingen en verwachtingen helder te krijgen. Het is van essentieel belang dat de videograaf gedetailleerde aantekeningen maakt van specifieke verzoeken, voorkeuren en eventuele beperkingen om een goed inzicht te verkrijgen.

Voorstellen van concepten
Na het begrijpen van de klantbehoeften, presenteert de videograaf verschillende creatieve concepten. Hierbij worden de benaderingen toegelicht en worden mogelijke visuele stijlen besproken om een helder beeld te geven van de voorgestelde aanpak.

Ontvangen van feedback
De klant geeft waardevolle feedback op de voorgestelde concepten. De videograaf staat open voor deze input en past de concepten aan waar nodig, met als doel de visie van de klant zo nauwkeurig mogelijk te weerspiegelen en te voldoen aan hun verwachtingen.

Fase 2. Pre-productie

Voortdurende betrokkenheid van de klant
In deze fase houdt de videograaf de klant voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen in de pre-productiefase. Dit omvat regelmatige updates over de voortgang van het script, storyboard en de keuzes voor filmlocaties. De klant wordt actief betrokken bij besluitvorming om een gezamenlijke creatieve visie te waarborgen.

Delen van visuele elementen
De klant ontvangt stijlgidsen, visuele concepten en locatievoorbeelden. Tijdens besprekingen wordt diepgaand ingegaan op hoe deze visuele elementen bijdragen aan het overbrengen van de gewenste boodschap. De ruimte voor klantinzichten wordt benadrukt om ervoor te zorgen dat het eindresultaat naadloos aansluit op hun verwachtingen.

Instemming met cruciale keuzes
De klant wordt nauw betrokken bij cruciale beslissingen, met name bij de definitieve keuze van locaties. Het is van groot belang dat deze beslissingen volledig in lijn zijn met de verwachtingen van de klant, en hun goedkeuring wordt gezocht om te waarborgen dat het project voldoet aan hun specifieke visie.

Fase 3. Productie

Consistente updates
Gedurende het filmproces blijft de klant voortdurend op de hoogte, waarbij zij geïnformeerd worden over de voortgang van het filmen. Hierbij worden mogelijke uitdagingen besproken en wordt gewaarborgd dat het project in lijn blijft met de oorspronkelijke creatieve visie.

Eerste beoordeling door de klant
De videograaf deelt het ruwe, onbewerkte beeldmateriaal met de klant voor een eerste beoordeling. Dit biedt de klant de mogelijkheid om een indruk te krijgen van de opnames voordat ze bewerkt worden, waardoor ze actief betrokken worden bij het creatieve proces.

Inwinnen van feedback en aanpassingen
Na ontvangst van het ruwe materiaal geeft de klant waardevolle feedback, waarna de videograaf eventuele aanpassingen doorvoert. Deze iteratieve aanpak zorgt ervoor dat het materiaal aan de verwachtingen van de klant voldoet, nog voordat de post-productie officieel van start gaat.

Fase 4. Post-productie

Delen van tussenversies
De klant krijgt verschillende tussenversies van de video te zien, waarin zowel uitgevoerde kleurcorrecties als toegevoegde visuele effecten zichtbaar zijn. Tijdens deze fase wordt nauwlettend gekeken naar de feedback van de klant om ervoor te zorgen dat hun inzichten worden geïntegreerd.

Voorbeelden van geluid
De videograaf presenteert voorbeelden van geselecteerde muziek en geluidseffecten aan de klant. De keuzes worden afgestemd op de reacties en voorkeuren van de klant, waardoor het auditieve aspect van de video volledig aan hun verwachtingen voldoet.

Feedbackronde en aanpassingen
Na de eerste montage van de video wordt een uitgebreide feedbackronde gepland. Hierin werken de videograaf en klant nauw samen om benodigde aanpassingen door te voeren, waarbij de focus ligt op het verfijnen van de video volgens de specifieke wensen van de klant.

Fase 5. Levering

Definitieve versie

De klant ontvangt de definitieve versie van de video voor goedkeuring. Het is belangrijk dat het eindproduct overeenkomt met de verwachtingen en doelen.

Aflevering en publicatie

De videograaf geeft de voltooide video aan de klant en biedt eventueel ondersteuning bij het plaatsen ervan op de door hen gekozen platforms.

Fase 6. Feedback

Reacties monitoren
De videograaf ondersteunt de klant actief bij het monitoren van reacties op de uitgebrachte video. Hierbij wordt specifiek gekeken naar de respons van het publiek, bijvoorbeeld door het analyseren van reacties op sociale media. Deze samenwerking helpt om inzicht te krijgen in de impact van de video en de publieksreacties.

Feedbacksessie na publicatie
Een specifieke sessie wordt gepland om feedback te verzamelen na het uitbrengen van de video. Tijdens deze sessie evalueren de videograaf en de klant gezamenlijk de prestaties en het succes van de video.

Fase 7: Evaluatie

Gezamenlijke evaluatie
Een gezamenlijke evaluatiesessie wordt gepland, waarin de sterke punten, leermomenten en suggesties voor toekomstige projecten uitvoerig worden besproken. Deze gezamenlijke reflectie vormt een waardevolle stap om de samenwerking te versterken, de successen te benadrukken en constructieve inzichten te verkrijgen voor verdere verbetering in toekomstige projecten.

Door deze continue betrokkenheid en samenwerking wordt niet alleen de tevredenheid van de klant bevorderd, maar vergrote we ook de kans op het creëren van een effectieve en succesvolle bedrijfspromotievideo vergroot.

 

Lightversie van het creatieve cinematische design proces.

Voor kleinere producties kan een lichte versie van het videoproductieproces worden ingezet waarbij alles draait om eenvoud. We richten ons op de kernprincipes en uitgangspunten voor het ontwikkelen van een video, met minder formele stappen. De samenwerking tussen opdrachtgever en klant blijft centraal, waarbij we klantwensen en doelen omzetten in een boeiende video-ervaring. Het proces omvat voorbereiding, opnamen, bewerking en oplevering, met ruimte voor flexibiliteit en aanpassingen op basis van feedback. Samen streven we naar een effectieve en aantrekkelijke video, terwijl we de essentie van het ontwikkelproces behouden.

Meer informatie en contact

Wij hebben de expertise en ervaring om je project van concept tot productie te brengen met verbluffende resultaten.

Neem gerust contact met ons op, want wij zijn er om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je bedrijf en merk op de kaart wordt gezet.

Kijk hier voor meer informatie en portfolio promo op onze site van PICS & VIDS.

Meteen vrijblijvend met ons aan de slag?

Jeuken je handen en wil je gelijk vrijblijvend met ons aan de slag?
Beantwoord hier alvast vrijblijvend een aantal korte vragen en/of laat je contactgegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met op. Je krijgt dan een concept briefing en een scherpe vrijblijvende aanbieding zonder enige verplichtingen.

 

Over Sam Huibers en PICS & VIDS 

Sam Huibers, professioneel fotograaf en eigenaar van PICS & VIDS. Hij is ingeschreven bij de beroepsgroep voor professionele fotografen DuPho. 

PICS & VIDS is een dynamisch samenwerkingsverband van zelfstandig gevestigde fotografen en videografen. Wij bundelen onze krachten en expertise om opdrachten op maat te verzorgen. Als collectief werken we op opdrachtbasis, waarbij we streven naar de hoogste kwaliteit in fotografie en videografie.

PICS & VIDS is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 90081854.`

Lees hier meer over PICS & VIDS.

Over Sem de Groot en Medits Productions

Medits Productions is een dynamisch audiovisueel advies- en productiebedrijf, opgericht door Sem de Groot, videograaf en contentmaker. Sem is met zijn expertise en achtergrond gespecialiseerd in het met de (zakelijke) klant uitdenken van een concept tot en met script ontwikkeling en productie.

Lees hier meer over Sem de Groot.